Vepřová pečeně na toskánský způsob

Vepřová pečeně na toskánský způsob

Recept na toskánskou pečeni za použití: Univerzální nůž, Cedník, Ultra Pro, Tornádo.

Doba přípravy 80 minut.

Suroviny

  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 250 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • Sůl, pepř

Postup

Rozmarýn nasekáme v tornádu. Omyté maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zprudka orestujeme na rozpálené pánvi. Poté ho položíme do Ultra Pro a posypeme rozmarýnem.

Cibuli a česnek zbavíme slupky a v tornádu nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na plátky univerzálním nožem. Na výpeku orestujeme, přidáme česnek a cibuli a zpěníme. Orestovanou směs přidáme do Ultra Pro.

Vše podlijeme červeným vínem, přiklopíme pokličkou a pečeme 15 minut na 180 °C. Poté přilijeme hovězí vývar a pečeme pod pokličkou dalších 40 minut.

Hotovou pečeni naporcujeme, šťávu přecedíme přes cedník a na pánvi zredukujeme. Můžeme ji zahustit tak, že do již odstavené omáčky pomalu rozpustíme kousek studeného másla.

Podáváme se smaženými artyčoky na másle s česnekem a petrželkou, nebo fazolemi s rajčaty, cibulí a bazalkou.

 

Odeslat článek známému   Vytisknout