Špenátové špecle se smetanovou omáčkou

Špenátové špecle se smetanovou omáčkou

Recept za použití cedníku, ručního šlehače, kulatých špeclí, sběračky, servírovacího oválu a Ultra Pro.

Doba přípravy 40 min

4 porce

Suroviny

  • 150 g mraženého špenátu
  • 200 g mouky
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • Sůl
  • 100 g šunky
  • 100 ml smetany
  • 100 ml bílého vína
  • Sůl, pepř
  • 50 g strouhaného parmazánu

Postup

Špenát rozmrazíme a vymáčkneme v cedníku zbylou vodu. V Ručním šlehači rozmixujeme špenát, mouku, vejce, mléko a sůl. Těsto by mělo být měkké a tekuté.  

V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, položíme na hrnec kulaté špecle, nalijte do nich polovinu těsta a pomocí škrabky tvoříme špecle požadované velikosti z nalitého těsta. Sběračkou podebereme špecle ode dna, přivedeme vodu opět k varu a vaříme, dokud špecle nevyplavou, trvá to asi 2-3 minuty. Můžeme přidat trochu oleje, aby se špecle neslepily. Vybereme sběračkou do servírovacího oválu. Vše opakujeme i s druhou polovinou těsta.

Uvařené špecle vložíme do Ultra Pro. V ručním šlehači smícháme smetanu s bílým vínem, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kostky. Špecle posypeme šunkou, zalijeme smetanou s vínem a strouhaným parmazánem. Pečeme bez víka v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 15 minut.

Odeslat článek známému   Vytisknout