Váš košík je prázdný
Špenátové špecle
Recept za použití profi nožem šéfkuchaře, flexi mísy, kulatých špeclí, cedníku a sběračky.
Doba přípravy 30 min
4 porce
Suroviny
- 500 g hrubé mouky
- 4 vejce
- 375 ml vody
- 500 g baby špenátu
- Sůl
- 2 cibule
- Mrkev
- 40 g másla
- 150 g goudy
Postup
Špenát nasekáme nadrobno profi nožem šéfkuchaře. Ve flexi míse smícháme mouku, špetku soli, vejce, vodu a špenát do středně řídkého těsta. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, položíme na hrnec kulaté špecle a pomocí škrabky tvoříme špecle požadované velikosti z nalitého těsta. Sběračkou podebereme špecle ode dna, přivedeme vodu opět k varu a vaříme 2-3 minuty. Poté je přecedíme skrz cedník nebo vybereme sběračkou.
Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Do zapékací misky nasypeme polovinu špeclí, posypeme polovinou restované zeleniny a polovinou nastrouhané goudy, další vrstvu opakujeme ve stejném pořadí. Poté zapečeme 10 min v troubě na 180 °C.