Špenátové špecle

Špenátové špecle

Recept za použití profi nožem šéfkuchaře, flexi mísy, kulatých špeclí, cedníku a sběračky.

Doba přípravy 30 min

4 porce

Suroviny

  • 500 g hrubé mouky
  • 4 vejce
  • 375 ml vody
  • 500 g baby špenátu
  • Sůl
  • 2 cibule
  • Mrkev
  • 40 g másla
  • 150 g goudy

Postup

Špenát nasekáme nadrobno profi nožem šéfkuchaře. Ve flexi míse smícháme mouku, špetku soli, vejce, vodu a špenát do středně řídkého těsta. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, položíme na hrnec kulaté špecle a pomocí škrabky tvoříme špecle požadované velikosti z nalitého těsta. Sběračkou podebereme špecle ode dna, přivedeme vodu opět k varu a vaříme 2-3 minuty. Poté je přecedíme skrz cedník nebo vybereme sběračkou.

Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Do zapékací misky nasypeme polovinu špeclí, posypeme polovinou restované zeleniny a polovinou nastrouhané goudy, další vrstvu opakujeme ve stejném pořadí. Poté zapečeme 10 min v troubě na 180 °C.

Odeslat článek známému   Vytisknout