Špaldový chléb

Špaldový chléb

Recept na špaldový chléb za použití: Flexi miska 4,3 l, Ultra Pro. (Alternativně je možné použít královskou silikonovou formu.)

Doba přípravy 50 minut bez doby kynutí.

Suroviny

  • 500 g špaldové mouky
  • 60 g droždí
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 125 ml piva
  • 125 ml vody
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 3 kávové lžičky soli
  • Kmín
  • Dýňová semínka

Postup

  • Droždí rozdrolíme do Flexi misky 4,3 l, zalijeme vlažnou vodou a přidáme med.
  • Počkáme, než vzejde kvásek. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.
  • Ultra Pro na chléb vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou, vložíme těsto, přikryjeme utěrkou a dáme kynout.
  • Vykynuté pečeme 15 minut na 220 °C a poté 20 minut na 190 °C.
Odeslat článek známému   Vytisknout