Rychlá hříbková omáčka nejen k těstovinám

Rychlá hříbková omáčka nejen k těstovinám

Recept na rychlou hříbkovou omáčku, kde použijeme Univerzální nůž, Micro konvici 1l, vařečku.

Doba přípravy 20 minut.

Suroviny

  • 100 g pravých hřibů 
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 100 ml silného drůbežího vývaru
  • 400 ml smetany
  • 2 kávové lžičky kukuřičného škrobu
  • Sůl a pepř

 

Příprava

  • Nakrájíme hříbky Univerzálním nožem na tenké plátky, vložíme do Micro konvice 1l.
  • Přilijeme olej, přiklopíme víkem a připravujeme v mikrovlnné troubě na 600 W asi 3 minuty.
  • Poté přilijeme vývar, smetanu a dobře přimícháme Vařečkou kukuřičný škrob.  
  • Přikryjeme víkem a připravujeme v mikrovlnné troubě na 600 W asi 2 minuty. Poté dobře promícháme Vařečkou, osolíme a opepříme a dáme přikryté do mikrovlnné trouby na další 2-3 minuty.
  • Omáčku můžeme použít ke steakům, k těstovinám, k vařenému masu, při grilování...

 

Odeslat článek známému   Vytisknout