Rychlá boloňská omáčka k těstovinám

Rychlá boloňská omáčka k těstovinám

Recept na rychlou boloňskou omáčku, kde použijeme Univerzální nůž, lis na česnek, Micro plus konvici 1,5l, vařečku a těstovinku.

Doba přípravy 30 minut.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 50 ml rajčatového protlaku
  • 100 ml silného hovězího vývaru
  • 1 polévková lžíce čerstvých bylin (bazalka, tymián, oregano…)
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 kávová lžička cukru
  • 400 g oloupaných a nakrájených rajčat
  • Sůl a pepř

 

Příprava

  • Nakrájíme cibuli Univerzálním nožem na kostky, česnek prolisujeme Lisem na česnek, vložíme do Micro plus konvice 1,5l.
  • Přilijeme olej, přiklopíme víkem tak, aby vzduch proudil, a připravujeme v mikrovlnné troubě na 600 W asi 3 minuty.
  • Přidáme všechny zbývající ingredience do Micro plus konvice 1,5l. Dobře promícháme Vařečkou. Přikryjeme víkem tak, aby proudil vzduch, a připravujeme v mikrovlnné troubě na 600 W asi 5 minut. Poté dobře promícháme Vařečkou a dáme do mikrovlnné trouby, přikryté víkem tak, aby proudil vzduch, na poslední 4 minuty.
  • Podáváme s těstovinami, které jsme připravili v Těstovince podle návodu v mikrovlnné troubě.

 

 

Odeslat článek známému   Vytisknout