Kachna s fíky a hroznovým vínem

Kachna s fíky a hroznovým vínem

Recept na pečenou kachnu, kde použijeme Ultra Pro 5,7 l, apollo odměrku na šlehání, silikonovou stěrkou.

Doba přípravy 1,5h

4 porce

Suroviny

  • 1 mladá kachna 1,2 kg
  • 60 ml pomerančové šťávy
  • 25 g rozpuštěného másla
  • 25 ml medu
  • 25 ml koňaku
  • 8 čerstvých fíků
  • 28 kuliček modrého hroznu
  • Pepř, sůl

Postup

  • Kachnu opláchneme, osolíme a opepříme ze všech stran i uvnitř. Umístíme ji do Ultra Pro 5,7 l. Do apollo odměrky na šlehání nalijeme polovinu pomerančové šťávy, máslo, med a koňak a promícháme silikonovou stěrkou. Tuto směs nalijeme na kachnu. Pečeme zakryté víkem na 200 °C asi 1 h.
  • Mezitím si omyté fíky nařežeme shora do kříže tak, abychom mohli do fíku vložit kuličku hroznu.
  • Po hodině otevřeme Ultra Pro, vyskládáme okolo kachny fíky, přidáme zbylé hrozny a polijeme zbylou pomerančovou šťávou. Už bez víka pečeme ještě asi 15 min.
  • Podáváme s baby špenátem nebo hráškovou kaší.
Odeslat článek známému   Vytisknout