Grilování

Grilování

Letní grilování je úžasná zábava. Sejdeme se s přáteli na zahradě, připravujeme ňamku a k tomu popíjíme moravské víno. Co takhle pár typů?

Letní grilování je úžasná zábava. Sejdeme se s přáteli na zahradě, připravujeme ňamku a k tomu popíjíme moravské víno. Co takhle pár typů?

  • Maso grilujeme jen na řeřavých uhlících. Můžeme na uhlíky položit snítky bylinek, třeba rozmarýn nebo šalvěj, grilované maso získá jedinečnou chuť. Připravené uhlíky poznáme tak, že jsou pokryté bílou vrstvou popela.
  • Na otevřeném ohni negrilujeme, ale vaříme, dusíme, pečeme.
  • Rošt potřeme olejem, aby se nám maso na něho nelepilo.
  • Pokud grilujeme maso, které jsme neměli naložené do marinády, osolíme ho až na konci grilování. Pokud bychom ho osolili předem, bylo by tuhé.
Odeslat článek známému   Vytisknout