Gratinované brambory s houbami

Gratinované brambory s houbami

Recept na gratinované brambory za použití: Univerzální šrabka, Apollo kráječ, Nůž na zeleninu, Lis na česnek, Flexi miska 550 ml, Ultra Pro, Mašlovačka, Tornádo.

Doba přípravy 45 minut.

Suroviny

  • 4 větší brambory
  • 4 pravé hřiby
  • 4 stroužky česneku
  • Olej
  • Sůl, pepř
  • 30 g másla
  • Zelená petržel

Postup

  • Brambory zbavíme slupky pomocí univerzální škrabky a nakrájíme na Apollo kráječi na tenké plátky.  
  • Houby očistíme a nakrájíme nožem na zeleninu na plátky. Česnek prolisujeme na lisu na česnek. Ve Flexi misce 550 ml smícháme prolisovaný česnek s olejem.
  • Ultra Pro vymažeme sádlem a poklademe bramborami, osolíme je a potřeme mašlovačkou olejem s česnekem. Další vrstvu poklademe houby, osolíme je, potřeme olejem s česnekem a poklademe plátky másla.
  • Pečeme na 180 °C 30 minut (záleží na tloušťce plátků brambor). Hotové opepříme čerstvě namletým pepřem a v tornádu nasekanou zelenou petrželkou.

TIP: Hřiby můžeme nahradit žampiony.

Odeslat článek známému   Vytisknout