Candát na másle s bramborovým salátem

Candát na másle s bramborovým salátem

Recept s pomocí harfy na vajíčka, tajfunu, flexi mísy, hitparády 2l, vykrajovací formičky, formovací věž.

4 porce

Suroviny

  • 4 filety candáta
  • 20 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 citron
  • Sůl
  • 550 g brambor varný typ A
  • 3 vejce
  • 4 sterilované okurky
  • 1 střední cibule
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 210 ml majonézy
  • Sůl, pepř
  • Citron a zelená petrželka na ozdobu

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na kostky pomocí harfy na vajíčka. Zeleninu (mrkev, petržel, celer, brambory, okurky) nakrájíme na kostky a dáme do flexi mísy. Přidáme vejce, v tajfunu nasekáme cibuli, také ji dáme do flexi mísy a lehce vše promícháme. Přidáme hořčici, majonézu a osolíme a opepříme. Může také dochutit lákem z okurek. Vše lehce zamícháme, pozor, abychom brambory nerozdrobili ještě více. Předěláme do hitparády 2l, uzavřeme víkem a necháme v chladu odležet.

Candáta osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle o obou stran do zlatova.

Podáváme ozdobené plátkem citronu a nasekanou petrželkou. Při servírování bramborového salátu můžeme použít vykrajovací formičky nebo formovací věž.

Odeslat článek známému   Vytisknout