Vykrajovací formičky
Sada tří kulatých vykrajovacích formiček k přípravě pokrmů a k servírování.
Recept s pomocí harfy na vajíčka, tajfunu, flexi mísy, hitparády 2l, vykrajovací formičky, formovací věž.
4 porce
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na kostky pomocí harfy na vajíčka. Zeleninu (mrkev, petržel, celer, brambory, okurky) nakrájíme na kostky a dáme do flexi mísy. Přidáme vejce, v tajfunu nasekáme cibuli, také ji dáme do flexi mísy a lehce vše promícháme. Přidáme hořčici, majonézu a osolíme a opepříme. Může také dochutit lákem z okurek. Vše lehce zamícháme, pozor, abychom brambory nerozdrobili ještě více. Předěláme do hitparády 2l, uzavřeme víkem a necháme v chladu odležet.
Candáta osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle o obou stran do zlatova.
Podáváme ozdobené plátkem citronu a nasekanou petrželkou. Při servírování bramborového salátu můžeme použít vykrajovací formičky nebo formovací věž.